Tagovi

Kalendar postova

studeni 2020
PUSČPSN
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Meta

  • Home
  • #craftlife
  • Raj na zemlji za sve ljubitelje piva: Goblet Beer Store
Search

Raj na zemlji za sve ljubitelje piva: Goblet Beer Store

Kvartovski kafić u kojem znaju vaše ime? Simpatično. Dućan  s preko stotinu različitih piva u kojem voditelj zna ime, okus i miris svake od njih? E, to je već impresivno. A gdje toga ima? U novootvorenom zagrebačkom dućanu Goblet – Beer Store.

Iako se ova usporedba ne sviđa samom voditelju Domagoju Vranu, Goblet Beer Store ima nekoliko zajedničkih karakteristika s apotekom: sve je savršeno čisto i uredno, zadužena osoba za pultom vam može preporučiti ono najbolje za vas i sve što se tamo prodaje zapravo je u službi vašeg psihofizičkog boljitka. A da se malo umilim Domagoju, navest ću i glavne razlike između ove dvije institucije. Prva je da pivo ima kudikamo manje negativnih nuspojava od većine lijekova. A druga je da vam u Gobletu nitko neće zamjeriti ako tamo kupljenu robu odlučite polako, pa čak i satima, konzumirati na licu mjesta. Štoviše, za to vam na raspolaganju stoji i dugački, visoki stol sa barskim stolicama, smještenim u sredini dućana.

Na mjestu nekadašnje Pivoteke u zagrebačkom Cvjetnom naselju naš vodeći distributer craft piva za Hrvatsku MAS plenum otvorio je svoj drugi specijalizirani dućan za pivo (prvi se nalazi u Rijeci). Goblet – Beer Store oduzima dah već pri samom ulasku u njegovu veliku, minimalistički moderno uređenu prostoriju: dugi niz polica s lijeve i hladnjaka s desne strane, naravno, dupkom punih najfinijih primjeraka piva iz cijeloga svijeta. A nasuprot ulaza će vas dočekati veliki pivski znalac s impresivnom listom isprobanih piva koje je vrijedno zabilježio na svojem profilu na aplikaciji Untappd, Domagoj Vran. I zbog toga je on, po mom skromnom mišljenju, najvažniji, ključni i esencijalni dio „inventara“ ovoga dućana. Dugo sam čekala mjesto s nepreglednim izborom piva u kojem radi osoba koja će znati preporučiti pravo pivo, ma koliko šture smjernice dali.

Osim mnoštva piva na policama i u hladnjacima, tamošnja rashladna komora hladnim održava četiri točionika čiji sadržaj također možete pratiti na Untappdu. Vrlo uskoro će tamo i po prvi puta u Hrvatskoj biti posluživan i takozvani growler – staklena boca u koju se pivo toči pod pritiskom, a što će omogućiti da ga ponesete doma i duže vrijeme tako čuvate prije konzumacije. Nije ni naodmet za spomenuti da se odmah pored dućana nalazi i pizzeria Maslina čije slasne štruce slobodno možete konzumirati u Gobletu. Ovaj dućan tako posjeduje sva raspoloživa sredstva da zadovolji istančana pivopijska nepca, ali i da osvoji neka nova. „Cilj nam je privući nove ljude. Za sada usmenom predajom, ali radimo i na drugim strategijama.“, iznosi mi ambiciozni Domagoj plan poslovanja. I pri tome ne mogu zanemariti iskre u njegovim očima kada s puno strasti nadodaje: „Ovaj dućan kao da je moj vlastiti i želim u njega što više uložiti.“  I ja isto! Zato sam i ostavila tamo već jedan dio svoje plaće…

Nešto iskusnijim pivskim znalcima je veliki izbor piva dovoljna pozivnica da što češće navraćaju u Goblet Beer Store. A ovim manje iskusnima, s tek probuđenom znatiželjom prema pivu, savjetovala bih da se s puno povjerenja i bez imalo sumnje prepuste Domagojevoj ekspertizi. Dovoljno je da mu kažete što očekujete od piva, što vam se ne sviđa te koje okuse preferirate, a on će vam dati nešto unutar zadanih parametara. I zato, prije nego se zakunete na vlastitu majku da ne volite pivo, posjetite Goblet – Beer Store i posavjetujte se s doktorom Vranom.