Tagovi

Kalendar postova

studeni 2020
PUSČPSN
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Meta

Search

Sladne muke… što piti na festivalima piva?

Mick Jones nije znao bi li ostao ili otišao. Neo se nećkao između plave i crvene pilule. Kroz tri knjige i pet filmova smo strepili nad Bellinim izborom između Edwarda i Jacoba. No, njima je još bilo lako jer su svi morali izabrati između dvije opcije. A mi, pivoljupci? Mi imamo… milijun opcija! Domaće ili strano? Ale ili lager? Stout, Porter ili RIS? Pale ale, IPA, APA, DIPA ili Imperial IPA? I još kad imamo svega dva ili tri dana da se odlučimo! Grozno! Shvaća li NAS itko?! Nakon napadaja panike, srčanog udara i reanimacije, pribrah se i sredih misli. Iskemijah par smjernica po kojima se i sama vodim kada posjećujem festivale piva i želim najbolje iskoristiti vrijeme provedeno tamo. Pa evo kratka lista piva koja predlažem da se probaju na festivalima:

Nešto novo

Neke pivovare odabiru upravo festivale da predstave svoje nove uratke. Onda ostavimo postrance naviku da pijemo svoje najdraže pivo i probudimo istraživački duh. A i pomaže kod nadopunjavanja profila na Untappdu.

Nešto divlje

Znate ono: novo pivo neke nove pivovare ili limited edition neke stare je izašlo na tržište, ali se poslužuje samo u jednoj pivnici na suprotnom kraju grada i zaista vam se ne da ići samo zbog toga tamo? Ja ne znam. Ja ću tri dana jahati do takvog piva. Ali za one koji znaju taj ne-da-mi-se-osjećaj, možda upravo na festivalu dobiju šansu da ne potroše novac za benzin/ZET-ovu kartu/prijateljevo strpljenje kako bi do takvog piva došli.

Nešto nedostupno

Na festivalima piva su uobičajena i gostovanja pivovara iz drugih zemalja, a čija piva možda nisu dostupna na našem tržištu. Opet genijalna prilika za proširivanje horizonta i pivsko proputovanje svijetom.

Nešto besplatno

Ovo se pivo nikako ne smije propustiti. Pa nećemo vrijeđati čovjeka odbijanjem. Roditelji su nas bolje odgojili!

Voda

Ne želim izigravati ničiju mamu, no duga je lista piva pred nama i treba ostati pribran i bistre glave. Zato na svaki deci piva, popijte barem deci vode. Hidratizira i sprječava mamurluk. Treba i sutra doći na festival.

Kobasica

Hladno pivo na prazan želudac nije dobro za organizam kao ni toplo pivo na pun želudac. Nakon runde, dvije, tri, treba odmoriti i čekirati gastronomsku ponudu festivala. Sjesti, u miru pojesti, isplanirati iduće poteze i hrabro nastaviti dalje.

Odgovori